GArage och Förråd

Garage

Föreningen har ett garage med enkelplatser, dubbelplatser, inburade platser och 6 platser med uttag för laddning av elbil. Totalt har garaget 334 bilplatser samt några enstaka motorcykelplatser. Det finns även en spolplats för biltvätt.

Uthyrning och pris

Platser hyrs ut till medlemmar i föreningen, i mån av plats till andra.

Priset beror på om du bor i föreningen och typ av plats. Priset motsvarar kostnaden för boendeparkering i området.

Uthyrning och köhantering hanteras av HSB:s Kund- och medlemsservice. Kontakta dem om du vill veta om det finns lediga platser och aktuell kostnad. Föreningen har även ett fåtal parkeringsplatser utomhus till uthyrning.

Däck- och takboxförråd

På plan -3 i garaget finns ett däck- och takboxförråd för dem som inte vill förvara detta i sitt källarförråd. Alla saker måste vara märkta med namn och telefonnummer. Kontakta styrelsen om du vill förvara dina däck här.

Taggar

Kontakta maskinisten för frågor om taggar för att komma in i garaget.

Förråd

Cykelrum finns i varje hus. Barnvagnsrum finns på entréplanet i alla trapphus.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd av varierande storlek, de flesta är cirka 6 kvadratmeter.

Föreningen har dessutom 36 extra förråd för uthyrning i storleken 1,6–11 kvadratmeter. De är spridda runt om i husen och har skiftande kvalitet.

För att ställa sig i kö till ett extra förråd, säga upp sin köplats eller sitt förråd, så hör av dig till HSB:s Kund- och medlemsservice. Ett 30-tal personer står i kö till extra förråd (mars 2020).

Pris för extra förråd

Fast kostnad: 1 800 kr/år

Rörlig kostnad: 375 kr/år per kvadratmeter

Prisexempel:

Förråd på 1,6 kvm: 2 400 kr per år

Förråd på 11 kvm: 5 928 kr per år.