GArage, Förråd, skyddsrum

Garage

Föreningen har ett garage med enkelplatser, dubbelplatser, inburade platser och 6 platser med uttag för laddning av elbil. Totalt har garaget 334 bilplatser samt några enstaka motorcykelplatser. Det finns även spolplatser för biltvätt på alla våningsplan.

Uthyrning och pris

Garageplatser hyrs ut till medlemmar i föreningen, i mån av plats till andra.

Priset beror på om du bor i föreningen och typ av plats. Priset för enkelplats för medlemmar motsvarar kostnaden för boendeparkering i området.

Uthyrning och köhantering hanteras av HSB:s Kund- och medlemsservice. Kontakta dem om du vill veta om det finns lediga platser och aktuellt pris.

Däckförråd

På plan -3 i garaget finns ett däckförråd för dem som inte vill förvara däck i sitt källarförråd. Alla däck måste vara märkta med namn och telefonnummer. Inga andra saker får förvaras i däckförrådet.

Pris: 500 kr per år för 4 däck.

Ställ dig i kö till en plats genom att logga in på https://mitthsb.hsb.se, under Min bostad > Mina köer. Där kan du även göra intresseanmälan till en, flera eller alla platser och följa din kötid. Om systemet inte har kommit igång ännu så kan du kontakta styrelsen för mer information.

Tillgång till garage

Kontakta maskinisten för frågor om taggar för att komma in i garaget.

Parkeringsplatser

Föreningen har även två parkeringsplatser utomhus till uthyrning via HSB:s Kund- och medlemsservice.

Förråd

Cykel- och barnvagnsrum

Cykelrum finns i varje hus. Barnvagnsrum finns på entréplanet i alla trapphus.

Källarförråd

Till varje lägenhet hör ett källarförråd av varierande storlek, de flesta är cirka 6 kvadratmeter.

Föreningen har dessutom 36 extra förråd för uthyrning i storleken 1,6–11 kvadratmeter. De är spridda runt om i husen och har skiftande kvalitet.

För att ställa sig i kö till ett extra förråd, säga upp sin köplats eller sitt förråd, så hör av dig till HSB:s Kund- och medlemsservice. Ett 30-tal personer står i kö till extra förråd (mars 2020).

Pris för extra förråd

Fast kostnad: 1 800 kr/år

Rörlig kostnad: 375 kr/år per kvadratmeter

Prisexempel:

Förråd på 1,6 kvm: 2 400 kr per år

Förråd på 11 kvm: 5 928 kr per år.

Skyddsrum

Det finns ett skyddsrum per husblock i föreningen, sammanlagt sju stycken. Ingångar till respektive skyddsrum finns på Reimersholmsgatan 23, 39, 47, 57, 65, 71 och 77. Portarna och rummen är märkta med skylten för skyddsrum.

I fredstid får skyddsrummen användas till annat, till exempel som förråd eller cykelrum, men rummets särskilda detaljer för exempelvis ventilation måste kunna kommas åt för inspektion och underhåll. Rummen måste också kunna återställas till skyddsrum inom två dygn, enligt reglerna, vilket är förberett.

Föreningens skyddsrum inspekterades i maj 2021.

Mer om skyddsrum på msb.se