Gästrum, Åttingen

Gästrum

Föreningen har tre rum för uthyrning till sina medlemmar. De är så eftertraktade att det ofta är kö till dem.

Avgift för gästrum

• Rum 1 med 5 sängar: 400 kr per natt

• Rum 2 med 4 sängar: 300 kr per natt

• Rum 3 med 2 sängar: 200 kr per natt

Boka via mail till maskinisten

Rummen bokas enbart via mail till maskinisten@branneriet.se. Du får en bekräftelse tillbaka via mail.

Nycklar hämtas och lämnas på maskinistexpeditionen.

Avboka via mail till maskinisten@branneriet.se senast en vecka före bokat datum.

Bokningsregler

• Rummen hyrs endast ut till boende i Bränneriet.

• Maximalt två rum får bokas samma datum.

• En bokning får vara högst tre dygn i följd.

• Du får ha högst två aktiva bokningar åt gången, med minst 14 dagars intervall.

• Har du särskilda önskemål utöver detta vid något tillfälle, så kan du skriva till styrelsen och begära dispens. Ansök om dispens tidigast två månader före aktuellt datum. Det är svårt att få dispens för populära datum.

• Betalning för rummen kommer på din månadsavi kvartalet efter förhyrningen. Om betalning ej sker enligt reglerna kan styrelsen vägra vidare förhyrning.

• Avboka senast en vecka före bokat datum via mail till maskinisten@branneriet.se. Avbokar du senare så får du betala hela avgiften, om ingen annan bokar rummet.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Regler för gästrummen

Städning görs av den som hyr, även de gemensamma ytorna inklusive WC och dusch. Dammsugare finns i städskåpet. Sopor ska tas med och slängas i sopnedkastet i trapphuset.

Sänglinne, handdukar etc. får du hålla med själv, som på vandrarhem.

Gästrum och pentry har enklare vandrarhemsstandard och är avsedda för något dygns övernattning. Pentryt har inte fläkt och lämpar sig enbart för enkel uppvärmning av mat.

Rökning är förbjuden, även vid öppet fönster. Husdjur är inte heller tillåtna på grund av allergier.

Rummen ligger intill och över lägenheter. De är till för att sova i och inte för fest. Det ska vara lugnt i gästrummen, tyst efter kl. 22 och sovtystnad efter kl. 23.

Åttingen

Åttingen är föreningens festlokal. Den har plats för högst 60 ätande gäster i salen – och då sitter ni ganska tätt. Det lilla köket erbjuder begränsade möjligheter att värma eller lägga upp mat.

Åttingens adress är Reimersholmsgatan 45.

Avgift för Åttingen

• Boende i föreningen: 250 kr per dygn.

• Föreningens lokalhyresgäster: 800 kr per dygn

• Övriga bostadsrättsföreningar på ön och Högalids församling: 500 kr per dygn.

• Medlemsföreningar i närområdet, som HPR, Reimersholmes kulturkommitté och Örnsbergs kanotsällskap, betalar samma avgift som boende i föreningen: 250 kr per dygn.

Åttingen, Reimersholmsgatan 45. Foto: brf Bränneriet

Bokningsregler

Du som hyr måste vara myndig och ha kontinuerlig tillsyn. Du ansvarar för att regler om hänsyn med mera följs.

Bokningar är för 1 dygn i taget och med minst 14 dagars intervall. Har du speciella behov eller önskemål för något tillfälle så kan du maila styrelsen och begära tillstånd eller dispens. Ansök om dispens tidigast två månader före aktuellt datum.

Bokning görs enbart per mail till maskinisten@branneriet.se. Du får en bekräftelse tillbaka via mail.

Nycklar hämtas och lämnas på maskinistexpeditionen.

Avbokning görs per mail till maskinisten@branneriet.se senast en vecka före bokad tidpunkt. Avbokar du senare debiteras du full avgift.

Betalning dras på månadsavin första månaden i efterföljande kvartal. Betalar du inte enligt reglerna kan styrelsen förvägra dig att hyra igen.

Regler för Åttingen

Pentryt saknar evakueringsfläkt så brandlarm utlöses lätt vid matlagning. Enklare matlagning och uppvärmning går bra, men stekning är inte tillåten. Utlösta larm som kostar föreningen pengar debiteras den som hyrt lokalen.

Kontrollera städning före och efter användning av lokalen.

Tänk på alla närboende. Håll dörrarna stängda när du spelar musik i Åttingen. Respektera tystnad utanför Åttingen efter kl. 22.

Aktiviteterna ska avslutas och gästerna ska ha lämnat Åttingen senast kl. 01.

Observera att föreningen har marschallförbud! Föreningen har tidigare fått sanera utspilld stearin på mark och väggar.