Gästrum, Åttingen

Gästrum

Brf Bränneriet har tre rum för uthyrning till sina medlemmar. Rummen är eftertraktade så det är ofta kö till dem.

Avgift för gästrum

• Rum nummer 1 med 5 sängar:
    400 kr per natt (från 2022: 500 kr)

• Rum nummer 2 med 4 sängar:
    300 kr per natt (från 2022: 400 kr)

• Rum nummer 3 med 2 sängar:
    200 kr per natt (från 2022: 250 kr)

Boka via mail till maskinisten

Bokningsregler för gästrummen

• Rummen hyrs endast ut till boende i brf Bränneriet.

• Maximalt två rum får bokas samma datum.

• En bokning får vara högst tre dygn i följd.

• Har du särskilda önskemål vid något tillfälle, så kan du skriva till styrelsen och begära dispens. Dispens ges alltid skriftligen. Dispens för populära datum beviljas tidigast två veckor före önskat datum.

• Betalning för rummen kommer på din månadsavi kvartalet efter förhyrningen. Om betalning ej sker enligt reglerna kan styrelsen vägra vidare förhyrning.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Regler för gästrummen

• Städning görs av den som hyr, även de gemensamma ytorna inklusive WC och dusch. Dammsugare finns i städskåpet. Sopor ska tas med och slängas i sopnedkastet i trapphuset.

• Sänglinne, handdukar etc. får du hålla med själv, som på vandrarhem.

• Gästrum och pentry har enklare vandrarhemsstandard och är avsedda för något dygns övernattning. Pentryt har inte fläkt och lämpar sig enbart för enkel uppvärmning av mat.

• Rökning är förbjuden, även vid öppet fönster. Husdjur är inte heller tillåtna på grund av allergier.

• Rummen ligger intill och över lägenheter. De är till för att sova i och inte för fest. Det ska vara lugnt i gästrummen, tyst efter kl. 22 och sovtystnad efter kl. 23.

Åttingen

Åttingen är brf Bränneriets festlokal. Den har plats för högst 60 ätande gäster i salen – och då sitter ni ganska tätt. Det lilla köket erbjuder begränsade möjligheter att värma eller lägga upp mat.

Åttingens adress är Reimersholmsgatan 45.

Avgift för Åttingen

• Boende i brf Bränneriet: 250 kr per dygn (från 2022: 700 kr)

• Brf Bränneriets lokalhyresgäster: 800 kr per dygn (från 2022: 700 kr)

• Övriga bostadsrättsföreningar på ön och Högalids församling för genomförande av kyrkoval: 500 kr per dygn (från 2022: 700 kr)

• Föreningar i närområdet, som HPR, Reimersholmes kulturkommitté och Örnsbergs kanotsällskap, betalar samma avgift som boende i föreningen: 250 kr per dygn (från 2022: 700 kr)

Åttingen, Reimersholmsgatan 45. Foto: brf Bränneriet

Boka via mail till maskinisten

Bokningsregler för Åttingen

• Du som hyr måste vara myndig och ha kontinuerlig tillsyn. Du ansvarar för att regler om hänsyn med mera följs.

• Bokningar är för 1 dygn i taget, från klockan 12 till klockan 12, så att så många som möjligt ska kunna använda Åttingen.

• Du får ha maximalt två aktiva bokningar. Du får boka tidigast fyra månader i förväg. Föreningar får boka in möten för en termin. Sådana föreningsmöten ska i första hand vara på vardagar.

• Har du speciella behov eller önskemål för något tillfälle så kan du maila styrelsen och begära tillstånd eller dispens. Dispens ges alltid skriftligen. Dispens för att boka två dygn i följd ges i första hand för vardagar. Dispens för att boka två dygn i följd på helger beviljas tidigast två veckor före önskat datum.

• Betalning dras på månadsavin första månaden i efterföljande kvartal. Lokalhyresgäster, föreningar med flera faktureras för hyresavgiften cirka en gång per termin. Betalar du inte enligt reglerna kan styrelsen förvägra dig att hyra igen.

Regler för Åttingen

• Pentryt saknar evakueringsfläkt så brandlarm utlöses lätt vid matlagning. Enklare matlagning och uppvärmning går bra, men stekning är inte tillåten. Utlösta larm som kostar föreningen pengar debiteras den som hyrt lokalen.

• Kontrollera städning före och efter användning av lokalen.

• Tänk på alla närboende. Håll dörrarna stängda när du spelar musik i Åttingen. Respektera tystnad utanför Åttingen efter kl. 22.

• Aktiviteterna ska avslutas och gästerna ska ha lämnat Åttingen senast kl. 01.

• Observera att föreningen har marschallförbud! Föreningen har tidigare fått sanera utspilld stearin på mark och väggar.